Menu Sluiten

Toegangscontrole


Toegangscontrole

Informatie over toegangscontrole.

Het gebruik van toegangscontrole is ideaal om uw woning, kantoor of ander pand te beveiligen tegen ongenode gasten. Een toegangscontrole is een systeem dat een pand of ruimte beveiligd door middel van verschillende controlepunten.

Met toegangscontrole bedoelt men het proces van toegang verlenen tot een faciliteit en heeft tot doel om zeker te zijn dat wie toegang krijgt of heeft tot bepaalde gebouwen, hier wel degelijk toegang toe mag hebben.

De manier waarop men aan toegangscontrole doet kan enorme verschillen hebben, van eenvoudige lijfwachten, tot complexe RFID- of biometrische systemen, van slot en sleutel tot challenge response algoritme en een cryptografische sleutel.

Toegangscontrole moet bekeken worden vanuit 3 verschillende standpunten: wat wordt beveiligd, hoe hoog moet de beveiligingsgraad zijn en wie mag toegang krijgen. In de ruimtelijke manier kan dit gezien worden als een omcirkel systeem, waarbij de buitenste kring de minst bewaakte ruimte is, en het centrum dan het zwaarst beveiligd is.

Vele bedrijven schakelen over van simpele sleutel en slot systemen naar gedigitaliseerde toegangscontrole systemen, zodat deuren geen volledige dag moeten ontgrendeld blijven, maar er ook kan geregistreerd worden wie het gebouw betreedt, wanneer ze dit doen en wanneer ze het gebouw terug verlaten. Voor bezoekers aan het gebouw kan men dan instelbare soorten visitor passes maken, zodat de bezoeker niet continu moet vergezeld worden door een medewerker.

Het toepassen van een toegangscontrole kent behoorlijk wat voordelen.

Door de verschillende systemen, kun je in de eerste plaats altijd kiezen voor een toegangscontrole die het best past bij jouw woonhuis of pand. Dat kan biometrisch, mechanisch of klantvriendelijk zijn.

Info over toegangscontrole

Mededeling over Toegangscontrole

Wat kunnen we nog vertellen over toegangscontrole.

Het installeren van een digitaal toegangscontrole systeem betekent dat indien u toch de key pass of dergelijke verliest, nooit meer een dure slotenmaker moet inschakelen.

Bij digitale toegangscontrole systemen worden vaak kaarten en tags uitgegeven om toegang te verlenen tot gecontroleerde deuren. Deze elektronische sleutels kunnen eenvoudig worden geblokkeerd en verwijderd uit het systeem wanneer ze verloren of gestolen zijn.

Waar voorheen toegangscontrolesystemen omslachtig en kostbaar waren is toegangscontrole tegenwoordig gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik.

Vele toegangscontrolesystemen zijn tegenwoordig webbased en de prijzen van een toegangscontrolesysteem zijn de laatste jaren flink gedaald.

Meer info over toegangscontrole nu op waaslandsecurity.be.

Tags

Act Enterprise Bt | Act Enterprise Software | Act365 Cloudbased Toegangscontrole | Act365 Cloudcontroller | Act365 Hardware | Act365 Software | Actpro Deurcontroller |